Få bästa resultat av tandblekningen

Har du bestämt dig för att bleka tänderna? Idag är vita tänder något som de allra flesta strävar efter, men det finns flera olika sätt att gå tillväga för att åstadkomma detta. Ett alternativ är att man besöker en tandläkare och får tandblekningen utförd av en professionell och utbildad person. Ett annat alternativ är att man använder sig av mer naturliga tandblekningsmetoder i form av huskurer eller att man testar på något av de hemmakit som flitigt säljs på nätet.

Att ha ett vitt och fräscht leende är naturligtvis något som kommer att stärka självförtroendet, men det finns många situationer där människor upplever att de inte får det resultat som de har förväntat sig. Ett vanligt missförstånd är att man tror att det räcker med att använda sig av tandblekningen och därefter ska man ha skinande och vita tänder direkt. Tyvärr är det inte riktigt så det fungerar.

Förbered dig inför tandblekningen

Om du ska bleka tänderna hos en tandläkare eller med ett hemmakit kommer du att behöva förbereda dig innan blekningen kommer igång. Orsaken till detta är helt enkelt för att säkerställa att du faktiskt får ett bra resultat och vitare tänder. Om du går och bleker tänderna hos en tandläkare kommer denne informera dig om vilka förbehandlingar som gäller, men bleker du hemma kommer du att behöva hitta informationen på andra ställen.

Det första steget för att lyckas med tandblekning är att säkerställa att dina tänder och din mun är ren. Med det menar vi att du måste se till att dina tänder är fria från smuts och plack och att du inte har tandsten. Anledningen till varför du inte bör ha tandsten i munnen är helt enkelt för att tandsten inte kan blekas och därför är risken stor att du får ett ojämnt eller mycket fläckigt resultat.

Åtgärda karies och känsligt tandkött

Vet du med dig att du har kariesangrepp på tänderna eller ett känsligt tandkött bör du vara än mer försiktig. Alla eventuella hål ska lagas innan du utför en tandblekning, för att minska risken för kraftiga ilningar i tänderna. Ett känsligt eller inflammerat tandkött kan också bli mycket irriterad och börja svida eller skapa annan form av irritation.

För att säkerställa att du har de bästa förutsättningarna för att få det bästa resultatet av tandblekningen rekommenderar vi att du bokar in en undersökning hos tandläkaren. Här kan tandläkaren åtgärda eventuella problem och se till att din mun är hälsosam innan en tandblekningsbehandling påbörjas. Bäst och säkrast resultat får du dock ändå alltid hos en tandläkare, jämfört med hemmakit eller husmorsknep.