Använda 3D-modell för att planera badrum

Ett roligt och inspirerande sätt att planera en kommande badrumsrenovering är att använda en 3D-modellering. Dessa finns tillgängliga online via återförsäljares hemsidor och ofta via datorer i deras butiker. Så här fungerar de:

Börja med tomt badrum – eller inspiration

De flesta av dessa program ger användaren möjlighet att antingen börja med ett helt tomt badrum alternativt ett renoverat och inrett badrum. I det senare alternativet kan sedan färger, former och möbler ändras. Men då finns ialalfall en grundtanke om hur det ska bli.

Börja med tomt badrum

Genom att börja med ett tomt badrum kan detta anpassas i mått och storlek helt efter det egna renoveringsprojektet hos https://badrumsrenoveringargöteborg.se. Därefter väljs färg och material på väggar och tak. Redan här visas en av de stora fördelarna med att planera en badrumsrenovering i dessa program. På någon sekund har väggarna fått grönt kakel – eller blå plastmatta. Det går enkelt och snabbt att testa olika färger och alternativ och verkligen uppfatta hur det skulle bli.

Lägg till inredning

Nästa steg är att lägga in fast inredning. Det kan exempelvis vara badkar, duschhörna, toalett och handfat. Här finns ett extremt stort utbud inom alla dessa kategorier. Ska duschen vara glasdörrar, duschkabin eller kombineras med badkar?

De flesta program har inställningar som gör att dessa enheter inte kan ställas var som helst. Om den ställs så att dörren inte kommer kunna öppnas kommer det markeras rött. På detta sätt kan programmet hela tiden se till att säkerhetskrav och funktion uppnås.

Genom att gå igenom alla tillbehör som listas i programmet minimeras även risken att något skulle glömmas bort vid planeringen.

Skriv ut ritningen – med tillbehör

När ritningen är klar kan det generellt skrivas ut direkt från programmet. Den kan lämnas till de hantverkare som förväntas genomföra personens badrumsrenovering som ett underlag på hur resultatet förväntas bli. Dessutom brukar dessa program en lista samtlig inredning som valts inom projektet. Därmed går det att se total summa och var de olika inredningsdetaljerna kan köpas. På stora varuhus kan listan därmed tas med till lagret varpå rätt varor enkelt hittas och kan beställas.

Få hjälp med badrumsrenovering

  • Få hjälp med 3D-modellen

Även om ett 3D-program kan hjälpa till med både inspiration och planering av en badrumsrenovering så kan det fortfarande kännas svårt att hitta praktiska lösningar för kommande badrum. Hos många återförsäljare går det att få hjälp av personal som är väl insatta i badrum och vilka problem som ofta uppstår hos kunderna.

Ett ytterligare alternativ är att kontakta en inredningsbyrå. Det är ett företag som dagligen jobbar med att hitta praktiska och estetiska lösningar på inredningsproblem. Framförallt kan detta vara värt om det är en mycket stor badrumsrenovering eftersom det innebär en förhöjd kostnad.

  • Få hjälp med badrumsrenovering

När väl planeringen är klar väljer de allra flesta att boka hantverkare för det jobb som ska utföras. Många återförsäljare av inredning erbjuder kontakt med lokala hantverkare. Fördelen i att anlita dessa är framförallt att de har gott rykte. I annat fall skulle inte inredningsföretaget vilja rekommendera dem för sina kunder. Men självklart går det även att anlita andra hantverkare för kommande badrumsrenovering.