Vanliga misstag vid badrumsrenovering

Att renovera ett badrum är tidskrävande och kostar en hel del pengar. Tid och pengar är även något som de allra flesta vill spara in på men låt det inte gå ut över kvaliteten på badrummet alltför mycket. Även det kan bli kostsamt i slutändan.

Välj hantverkare med omsorg.

Ett av de vanligaste misstagen att göra vid en badrumsrenovering är att välja den billigaste firman. Bra att komma ihåg är att ofta får man det man betalar för. Ett badrum ska hålla i många år framöver och är en viktig investering att göra, välj därför hantverkare noggrant.

För att undvika dessa misstag, tänk på att:

  • Begär offerter från flera olika firmor. Bäst är grundliga och detaljerade där firman själv varit på plats för att beräkna priset. Oväntade utgifter är inte roligt att överraskas med om man inte är beredd.
  • Granska firman, vad säger tidigare kunder och hur ser ekonomin ut? Att stå med en halvfärdig badrumsrenovering och en firma som inte kan slutföra jobbet är inte en rolig situation att hamna i.

Välj hållbara produkter och material.

Ett annat vanligt misstag är att spara in på pengarna genom att välja de billigaste produkterna och materialen till sin badrumsrenovering. Även här får man det man betalar för, alltså kan det bli dyrare i slutändan om saker och ting måste bytas ut för att det gått sönder eller slitits ut.

För att undvika misstaget, tänk på att:

  • Gör en noggrann planering och sätt en tydlig budget för badrumsrenoveringen.
  • Vad kommer att användas mest flitigt i badrummet och kommer att användas mest? Prioritera kvalitet framför pris på dessa saker.
  • Fundera även över praktiska detaljer som verkar små men som ändå är viktiga. När badrumsrenoveringen väl är kvar kan det vara svårt att ändra till det bättre. Ta bara avståndet från toaletten till den väggfasta toalettpappershållaren. Skulle avståndet bli för långt är det inte det lättaste att ta bort hållaren, spackla för hålen, måla, borra nytt hål och så vidare…

Estetiska misstag

Andra vanliga misstag som har mer med det estetiska att göra vid en badrumsrenovering är bland annat belysning och själva känslan i badrummet. Det handlar ofta om för lite eller fel ljussättning. Att badrum har en tendens att bli kalla och opersonliga är också ett vanligt misstag.

För att undvika misstagen, tänk på att:

  • Välj belysning som går att dimma, på så sätt får du rätt ljus till rätt tillfälle.
  • Att komma in i ett sterilt badrum på morgonen och nästan börja frysa är ju inte så trevligt. Lös problemet genom att vid en badrumsrenovering använda olika material, textilier och färg! På så sätt får du en varm och personlig känsla i badrummet.

Badrummet – ett viktigt rum att trivas i

En badrumsrenovering ska vara inspirerande och roligt att göra men det finns fällor att gå i. Försök därför att hålla dig ifrån de vanligaste misstagen som brukar ske vid en badrumsrenovering. Ett badrum är ett rum vi spenderar mycket av vår tid i och som vi vill förknippa med något lugnt och rofyllt. Ta renoveringen seriöst och gör ett grundligt förarbete för att få ut det önskade resultatet. Badrummet är ett viktigt rum att trivas i helt enkelt!