12 renoveringstips för badrummet

Det är härligt och fräscht med ett nyrenoverat badrum. Det är en känsla som sitter i länge, ibland i flera år. Det är viktigt att trivas med badrummet, det gör mörka och trötta vardagsmorgnar så mycket lättare. Just badrummet och köket kan verkligen lyfta ett hem.

1# Bygg ut

Har du ett litet eller ett avlångt badrum bör du verkligen fundera över om du inte ska bygga ut med https://badrumsrenoveringargöteborg.se. Ett rejält badrum är både skönt när barnen är små, när du har flera tonåringar som samtidigt vill ockupera badrummet i timmar och när du är gammal och behöver hjälpmedel som rullator. Det ökar också värdet vid försäljning.

2# Taket

Gör något av innertaket. Sätt upp små spotlights med dimmer eller så kan du rent av låta det vara i en annan färg. Låt taket sticka ut, särskilt om du har ett tämligen vitt och kliniskt badrum.

3# Lampan

Varför inte sätta in en riktigt snygg lampa från https://badrumsrenoveringargöteborg.se. Har du en gammal takkrona som du inte vet vad du ska göra av? Sätt in den i badrummet. Eller så har du en rolig lampa från 70-talet som du inte kan slänga, men inte heller vill ha någonstans i huset. Förgyll badrummet med lampan.

4# Soffa eller fåtölj

Har du nog med plats ställer du in en liten tvåsitssoffa eller en fåtölj. Riktigt bekvämt när du har huset fullt med gäster och vill få låsa in dig och vara ifred tio minuter. Eller när du ska sitta med fötterna i ett fotbad.

Minst två tvättkorgar

Se till att det finns plats för två tvättkorgar, helst precis bredvid tvättmaskinen. Det är särskilt praktiskt för barnfamiljer som har berg av tvätt – en för vittvätt och en korg för allt annat.

6# Tvättkorg för 60-90 grader

Du kan också ha en särskild tvättkorg för 60/90 grader, som underkläder, handdukar och sängkläder.

7# Fönster

Ett badrum behöver ett fönster för att det ska kännas trevligt. Om det inte finns ett fönster och badrummet är mot en yttervägg bör du sätta in fönster när du ändå renoverar.

8# Litet badrum?

Har du ett mindre badrum som du inte kan göra större kan du i alla fall göra så att det känns större:

  • Stort fönster.
  • Ljusa färger (vitt).
  • Inte flera mattor, högst en stor matta.
  • Stor spegel.
  • Två speglar.

9# Brett tvättställ

Om ni är en större familj eller har ett stort badrum är det härligt med ett brett tvättställ med två kranar. Då kan ni sminka och raka er samtidigt.

10# Golvvärme

Sätt in golvvärme. Katten kommer (nästan) att älska er och ni kommer att gilla regniga onsdagar klockan 06 i oktober lite mer.

11# Badkar

Det finns många fördelar med badkar: långa varma skumbad, barnen har egen pool och det är lättare när du ska bada hunden.

12# Bastu

Gillar du att basta? Varför inte bygga bastu när du ändå renoverar badrummet? Eller så sätter du upp en liten friggebod på tomten.