Teckna avtal med takläggare 

Om du ska teckna ett avtal med en takläggare som ska lägga om ditt tak eller utföra någon slags service är det viktigt att du läser igenom kontraktet noggrant för att hitta bra fasadtvätt. Det kan kännas lite läskigt, framförallt om du inte har vana av att läsa igenom kontrakt. Nyckeln till att det ska kännas lite bättre är att du anlitar en trygg firma. Ta därför god tid på dig att lära känna takläggaren du anlitar. Lite på din magkänsla och se till att du får alla dina frågor besvarade. Seriösa takläggare är helt transparenta med hur de arbetar och vad du som kund kan förvänta dig. Hur bra det än känns är det förstås fortfarande viktigt att läsa igenom kontraktet noga och se till att all information stämmer. 

Innehåll i kontraktet 

Många takläggare utgår från ett standardkontrakt för att effektivisera sitt arbete. I vissa fall kan det justeras beroende på vad ni kommit överens om. Några standardpunkter som alltid ska finnas med i kontraktet är följande:  

  • Tidsfrister, när arbetet ska påbörjas och när jobbet ska vara klart. 
  • En sammanfattad lista över alla moment som ska utföras, inklusive eventuella tilläggsarbeten. 
  • Hur mycket allt takmaterial kommer kosta dig, förutsatt att du inte avtalat om att köpa in materialet själv. 
  • Om du får garanti på det utförda arbetet. 

Inköp av byggmaterial 

Många takläggare vill köpa in materialet själva för att säkerställa att allt blir rätt. Eftersom de köper in så stora mängder av material har de ofta tillgång till rabatter, vilket du som kund kan utnyttja. Fråga därför din takläggare om de kan köpa in takmaterial till rabatterade priser och om de har några råd gällande vad för takmaterial du bör välja. De kan ha kunskap kring andra takmaterial som du kanske inte ens övervägt. Passa på att utnyttja deras kunskap och lyssna på deras tips och råd. De är trots allt experter på sitt område. 

Så vet du att en takläggare är professionell 

Ett enkelt sätt du kan se om en takläggare är professionell är hur de kontrollerar ditt tak. Säg gärna inte allt för mycket om ditt tak till en början utan låt dem inspektera det först, så märker du om de märker de skador som du potentiellt upptäckt tidigare.