Att vara verksam som rörmokare 

Letar du efter ett yrke som har varierande arbetsuppgifter där den ena dagen inte är nästa lik är det rörmokare du ska kolla in. Att arbeta som rörmokare är ett väldigt roligt och varierande yrke som dagligen innebär nya utmaningar och spännande uppdrag och ett sökande för att komma fram till en lösning på problemet. Vill du arbeta med kroppen och önskar fylla dagarna med ett arbete som aldrig tycks bli långtråkigt är det på tiden att du får upp ögonen för rörmokare. 

En dag full av utmaningar 

Har du fått litet intresse för att arbeta som rörmokare? Då kan du förvänta dig ett jobb med många olika och varierande arbetsuppgifter där varje dag är fylld av utmaningar och skilda uppdrag. En rörmokare är utbildad inom VVS och sysslar med allt som berör våra ledningar och rör i byggnader. Vid nybyggnationer installerar och monterar de samtliga rör och ledningar för att göra det möjligt för oss att nyttja vatten och värme. En rörmokare pysslar också dagligen med att reparera diverse VVS-anläggningar där det uppstått något besvär i ett rör eller en ledning i form av läcka eller att det blivit stopp. Men arbetsuppgifterna är fler än så. En rörmokare arbetar också med varmvattenberedare, värmepumpar, fläktar samt värmeelement. Varje dag innebär en ny utmaning och detta är ett yrke för dig som trivs bra med att arbeta på egen hand, som gillar att ta dig an utmaningar och gillar att finna lösningar. 

Utbilda dig till rörmokare 

Det finns ett stort behov av rörmokare, och du kan vara säker på att du inte kommer lämnas sysslolös. Är du intresserad av att utbilda dig inom detta? Då kan du välja mellan ett par tillvägagångssätt. I gymnasiet kan du välja att läsa programmet VVS-och fastighetsprogrammet där du efter tre år är redo att ta dig an rollen som rörmokare. Är denna tid passerad och du önskar skola om dig finns det ett par andra vägar för att bli rörmokare. På Yrkeshögskolan kan du välja att ansöka till och studera till VVS-montör och även Komvux kan hjälpa dig. I vissa fall kan du också få en anställning via ett VVS företag som förser dig med den utbildning som krävs för att du ska kunna arbeta som rörmokare. Detta är ett yrke som går en ljus framtid till mötes och det finns idag ett stort behov av att se till att allt fler utbildar sin inom VVS. Vill du ha ett arbete fyllt av utmaningar, spänning, problemlösning och med varierande arbetsuppgifter är det rörmokare du ska välja att utbilda dig till.